Hof Waterdunen

hof Waterdunen

't Hof Waterdunen

Het Zeeuwse Landschap beheert de natuur in Waterdunen. Daarvoor gebruiken we de recent gerestaureerde boerderij ’t Hof Waterdunen als uitvalsbasis. Onze beheerder woont er, het wordt tevens het steunpunt voor Kustlaboratorium.

Rondom de beheerboerderij liggen de bassins voor aquacultuur en de zilte kweek-percelen. Een bestaande schuur is omgebouwd tot zeegroentenschuur en is nu van binnen een moderne, smetteloze ruimte.

In 2016 is het Kustlabgebouw opgeleverd met daarin een technische ruimte voor o.a. de pomp die zeewater naar binnenhaalt. Op de eerste verdieping van het gebouw kunnen bezoekers worden ontvangen. Grote raampartijen bieden het publiek een kijkje in de technische ruimte en een prachtig uitzicht op de omgeving.

Het Kustlab-gebouw

Dit multifunctionele gebouw is in 2016 opgeleverd. Het is met duurzame materialen gebouwd, is energieneutraal en heeft een dak vol zonnepanelen. Het ontwerp sluit aan bij de 'origami-stijl' die op meer plaatsen in Waterdunen wordt toegepast. In het gebouw is een ontvangstruimte voorzien evenals een ruimte waar schelpdieren of vis geteeld en verwerkt kunnen worden. Het is gebouw heeft nog geen vastgelegde bestemming of gebruiker, om flexibel te kunnen inspelen op wensen van de toekomstige ondernemers in het Kustlaboratorium en ontwikkelingen in teelttechnieken.

De zeegroentenschuur

Een bestaande schuur op het erf is gerenoveerd en geschikt gemaakt voor de verwerking van zeegroenten. Een smetteloze ruimte, waar hygiënisch gewerkt kan worden.

Stichting Het Zeeuwse Landschap

Stichting Het Zeeuwse Landschap beheert en beschermt waardevolle gebieden en historische pareltjes in Zeeland, bij elkaar bijna 10.000 ha. Geniet mee dankzij de vele wandelroutes, uitkijkpunten en excursies!

Ontwerp & realisatie: Nilsson

Privacyverklaring